dimarts, 15 de març del 2016

Artistes: Michael Cardew


Michael Cardew
Michael Cardew era un terrissaire inspirador, el primer deixeble de Bernard Leach, un artista que tutoritzà i nodrí, al seu estudi de Wenford Bridge, a prop de St. Breward, Anglaterra, molts bons aprenents en el seu ofici, com ara Seth, el seu fill, Svend Bayer, Michael O'Brien, Danlami Aliyu i molts altres artistes creatius.
Michael Cardew va tenir una vida increïble, aportant la seua àmplia experiència en el disseny ceràmic i el seu gran talent creatiu a molts terrissaires que van seguir el seu lideratge. Es va traslladar a viure durant molts anys a l’Àfrica occidental, viatjant pel món com a expert en ceràmica, ensenyat i donant conferències sobre ceràmica creativa.
 
Estudi de Michel Cardew a Wendford Bridge
 
Michael Cardew, que ja havia estat nomenat cavaller el 1983, va ser justamentguardonat amb l'Ordre de l'Imperi Britànic com amb un MBE per la reina Isabel II, per la seues dinàmiques contribucions a la ceràmica del segle XX. Lamentablement, Michael Cardew va morir abans de la concessió.
Tania Harrod publicà una biografia de Michel titulada: "The Last Sane Man: Michael Cardew: Modern Pots, Colonialism, and the Counterculture"
Per a saber més de la seua Biografia consulteu l'article a Wikipedia (en anglès)
Marques de Michael Cardew i de l'estudi Wenford Bridge
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada