dilluns, 25 de gener del 2016

Col·leció museugràfica Bisbe Bertran

Fotografía
Vista de les manisetes de cuina


La col.lecció museogràfica Bisbe Beltran, està ubicada al mateix Palau Casalduch a la Serra d'en Galceran. 

El museu es troba a la part alta de l'edifici i es distrubuiex en dues sales.

A la primera d'elles trobarem dues vitrines  es troben puntes de fletxa paleolítiques i a l’altra restes d’un aixovar funerari de l’edat de ferro, trobat a la Serra pel Jesuïta i musicòleg Pare Tena, que van donar al Museu els seus descendents.

Hi ha dos panells informatius un dedicat al Paleolític, en particular als gravats de l’Abric d’en Melià al Barranc de la Guitarra, i l’altre al neolític i als jaciments de la cova redona , els Castellars i el Tossal de la Vila.
Indumentaria del Bisbe Beltran

A la Sala interior s'exposa la joia de la nostra col·lecció: L'alicatat de la cuina disposat en panells, reproduïnt la seua ubicaci.o original. Només dir que provenen de fabriques de Valencia, ja que el Bisbe Beltran havia estat capellà del Marques de Dos Aigues i que no són contemporànies del Bisbe, sino una mica posteriors a la seua mort el 1783. Són restes de sèrie heterogènies i reproduixen motius diversos, com són estris de cuina, peixos, animals exòtics i sobre tot indumentària.
 
Seguint amb la descripció dels objectes que s'hi exposen en aquesta sala podem vore un moble espectacular: El llit del Bisbe. Així com una vitrina dedicada a indumentària litúrgica del Bisbe com una Casulla o una sotana que és la mateixa en la qual esta vestit al quadre que es pot vore a l’església de Sant Bertomeu de la Serra i d'altra més domèstica com uns saragüells, també de color morat.
D'una banda el museu es pot visitar de dilluns a divendres amb horari de 09:00 a 14:00h. 
Per a visites durant el cap de setmana contacteu amb l'Ajuntament.

També podeu contractar amb l'ajuntament el pack turísitic  "Ruta Urbana" dirigit a grups grans que inclou transport, dinar i visita guiada als museus a l'església i al pou de neu.

Contactar: Ajuntament de La Serra d'en Galceran 964706601 o info@sierraengarceran.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada