dilluns, 25 de gener del 2016

Museu Francisco Agut
Porta del museu. Inauguració any 2011


El Museu Francisco Agut va ser inaugurat a l'any 2011 i està ubicat al carrer Sant Antoni al nucli urbà  de la Serra. Francisco Agut, nascut a la Serra, concretament al Mas de Miralles,  ha dedicat gran part de la seua vida a treballar la pedra de forma totalment artesanal. Encara que part dels seus treballs han viatjat a territori nacional i internacional com ara Italia o Estat Units, el seu poble natal compta amb una important col.lecció d'escuts i creus tallades en pedra que es poden visitar durant tot l'any i que ens donen una idea del gran treball realitzat.
Planta alta del Museu, amb Francisco Agut a l'esquerra


El treball que trobem al museu consisteix en una col.lecció que representen els escuts pontificis de casdascún dels Papes que han ostentat esta figura des de fa 900 anys fins a Joan Pau II. 
L'edifici que alberga la col.lecció d'escuts papals ha estat restaurat respectat l'arquitectura tradicional valenciana, on a la planta superior destaca el trespol  encanyssat i una finestra que oberta, ens regala un magnífic paisatge que ensenya totes les terres de l'antiga baronia dels Casalduch.  Les visites al museu estan incloses en la visita guiada "Ruta Urbana".  Més fotos


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada